Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Bunkerwandeling / Bunker walk - Zonnebeke - 14/09/2008

Please find below some photographs of the bunker walk at Polygon Wood. This walk took place after the official inauguration of the monument for Sergeant Henry Nicholas VC.

Na de inhuldiging voor het monument voor Sergeant Henry Nicholas VC werd een bunkerwandeling gehouden.

Veel minder bekend is dat diep in het Doelbos ook nog de resten verscholen liggen van zes betonbunkers. De belangrijkste is zonder meer Scott’s Post, genoemd naar de Australische Lt-Kol. Humphrey Scott van het 56th Battalion die deze op 26 september 1917 veroverde en enkele dagen later bij de Butte om het leven kwam. Hoewel de ontzagwekkende Duitse bunker met zijn twee kamers nog helemaal overeind staat, is deze toch zwaar beschadigd omdat er na de oorlog binnenin munitie tot ontploffing gebracht werd. Elders in het bos bevinden zich nog drie andere Duitse bouwwerken, waarvan twee bijna identieke van het éénkamertype. De twee laatste zijn in januari 1918 door de 4th Field Company New Zealand Engineers gegoten op kleine golfplaten en fungeerden als manschapsonderstanden.

90 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog kon je voor het eerst onder begeleiding met deze bunkers kennis maken. Uiteraard werd ook de nodige aandacht besteed aan de bosomgeving en de twee begraafplaatsen.

Museumconservator Franky Bostyn geeft toelichting bij de bunkers in het bos.

Veel volk op deze wandeling.

Toelichting op Polygon Wood Cemetery.


Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be