Last Post

Evenementen

Meldingsformulier

HOME


Je was erbij / You were there

 

Australian national hockeyteam - 28/05/2009

Please find below some photographs of the visit of the Australian national hockeyteam on Thursday, May, 28th, 2009. They visited Tyne Cot Cemetery at Passendale and attended the Last Post ceremony at the Menin Gate at Ieper.

Tijdens hun Europese tornooitour 2009 was het nationale Australische hockeyteam donderdag heel even in ons land. De dagen ervoor speelde het team tegen Frankrijk (bij Versailles) en tegen Nederland (in Hamburg). Na hun bezoek aan Tyne Cot en het leggen van een krans bij de Menenpoort vertrokken ze richting Engeland (Nottingham) voor het volgende luik op hun tour.

Het Australische hockeyteam behoort tot de meest succesvolle sportteams van Australië. Zo haalden ze in de laatste 5 Olympische spelen telkens een medaille : goud in Athene (2004), zilver in Barcelona (1992), brons in 1996, 2000 en 2008 (Peking).

De kookaburras, zoals ze worden genoemd waren zeer onder de indruk van de begraafplaats. Eén van de spelers vertelde dat hij niet zo ver woonde van een plaatsje in Queensland met de naam 'Passchendaele'.

Eén van de coaches Graham Reid (een speler met een indrukwekkende palmares) bezocht onder begeleiding van gids Filip Debergh Bus House Cemetery in Voormezele waar zijn grootoom Alexander Cumberland Reid begraven ligt. Hij behoorde tot de Austrialian Field Artillery, 11de brigade en sneuvelde op 3 augustus 1917. Hij was 22 jaar.

Spelers van het Australische hockeyteam op Tyne Cot

Het volledige team bij Tyne Cot met gids Filip Debergh als interim-mascotte

Graham Reid neemt een foto van Bus House Cemetery.

Graham Reid bij het graf van zijn grootoom Alexander Cumberland Reid.

Dank aan Filip Debergh voor de info en foto's.

Deze rubriek staat open voor iedereen. 
Ook jij kunt foto's doorsturen voor de rubriek "Je was er bij". Ons adres: info@westhoek.be

Everyone can send pictures for the pages "You were there". Our address: info@westhoek.be